De politie verstuurt via de Burgernetapp AMBER Alerts wanneer een kind in levensgevaar wordt vermist. Dit kunnen naast landelijke ook regionale berichten zijn als het zoekgebied zich daartoe beperkt. Meer informatie vindt u op deze website onder de tab 'Over Burgernet'.

Meehelpen?

De politie hoopt dat organisaties en burgers ook willen bijdragen aan het vinden van vermiste kinderen in levensgevaar. Hoe groter het bereik van een AMBER Alert, hoe groter de kans dat het kind wordt gevonden. U kunt meedoen door het downloaden van de Burgernetapp of door het delen van een AMBER Alert.

Posters

U kunt posters van het vermiste kind verspreiden wanneer er een AMBER Alert is. De URL's met posters zijn hieronder beschikbaar. Deze posters worden pas gevuld wanneer er een AMBER Alert actief is. Indien mogelijk kunt u de poster laten verwijzen naar de AMBER Alert pagina van politie.nl: https://www.politie.nl/amberalert.

Documentatie

U kunt aansluiten op de open API en zich abonneren op de RSS-feed. In de documentatie staat aangegeven hoe dit werkt.

Het ook mogelijk is om een test pagina te gebruiken (zie documentatie) om de juiste werking van uw website te controleren.

Mobiele app

U kunt de berichten ook verspreiden via uw social media of uw medewerkers vragen de Burgernetapp te downloaden.

Heeft u vragen over de manier waarop uw organisatie kan meezoeken naar kinderen in levensgevaar? Stuur dan een bericht naar informatie@burgernet.nl.

Download de Burgernetapp voor

Lees meer over de App
  1. 1Download de Burgernetapp op uw smartphone.
  2. 2Geef de app toestemming om uw locatie te gebruiken.
  3. 3Ontvang Burgernetacties, zonder aanmelden en waar u ook bent.
Lees meer over de App